free amp templates
Mobirise

Tudatos tervezés, felkészülés a késői gyermekvállalásra

Ha valaki negyvenévesen találja meg a párját vagy esetleg hamarosan kirepülő gyermekei mellett még vállalni szeretne terhességet, akkor az első tanácsom, hogy mielőbb végeztessék el a szükséges kivizsgálást, mert az ő esetükben 1-2 év, de akár már néhány hónap diagnosztikus késedelem is ronthatja az esélyeket.

Mobirise

A babavágyásról
Podcast - 2022. augusztus

Mi a teendőnk abban az esetben, ha eldöntöttük, hogy most már jöhet a gyermek. Hogyan készüljünk fel rá egyes életkorokban és mikor érkezünk oda, hogy már csak az orvos és a lombik segíthet.

Mobirise

Szülés utáni regeneráció

A szülés mind fizikailag és mind pszichésen is megterhelő kihívás. Arról kérdeztük a FEME szakértőit, mivel támogathatjuk, mivel segíthetjük a szülés utáni regenerálódás folyamatát?

Folytatódik a FEME Fogadóóra sorozat - 2020. június 24.
Család leszünk? - Tabuk nélkül a családalapításról

A babavárás egy nő életének az egyik legmeghatározóbb és legboldogabb szakasza. Tele örömmel, izgalommal, várakozással. De fontos, hogy ne csak a napfényes oldalról merjünk beszélni, mert bizony a terhesség során a rengeteg változás, az aggodalom, a szerepek átalakulása, a felelősség lelkileg megterhelő lehet minden kismama számára. És Anyává, Családdá válni igenis kihívás és nem mindig egyszerű.
Ezekről a fontos kérdésekről cserélnek eszmét szakértőink:
Dr. Katona Renáta szülész-nőgyógyász
Bársonyné Labancz Ágnes pszichológus
és állandó műsorvezetőnk Jaksity Kata  

A videó megtekintése

Mobirise

Tabuk nélkül a szülésről - FEME fogadóóra

A FEME fogadóóra  2020. május 27-i adása
Nagyon személyesre, ugyanakkor informatívra sikerült a FEME fogadóóra 2020. május 27-i adása. Meghallgathatjátok Dr. Katona Renáta, Kiss Verus és Jaksity Kata szüléssel kapcsolatos élményeit is, illetve sok jótanáccsal és tudással gazdagodhattok.
Minden nőnek ajánlott!
Tovább a videóhoz


Mobirise

A FEME fogadóóra 2020. május 13-i adása:
Babavárás karantén idején - Stressz és hormonok 

A babavárás, családtervezés és meddőségi kezelésekről beszélgetett Dr. Katona Renáta és Soltész Krisztina, Jaksity Kata vezetésével. 
A videó megtekintése

A várandósságról

A terhesség ideje alatt milyen vizsgálatokon kötelező részt venni?
Miért fontos 35 év felett genetikai vizsgálatot végeztetni?
Milyen egyéb szűrésekre van lehetőség, amelyek ugyan nem kötelezőek, de ajánlatos elvégeztetni őket?
Tovább a cikkhez (wordx formátum)

A gyermekvárás talán az egyik legszebb időszak az életünkben. Óvnak és szeretgetnek minket, jobban figyelnek ránk, de fontos ilyenkor is egy egészséges egyensúlyt tartanunk. Különösen figyelnünk kell az étkezésünkre és a mozgásunkra. Viszont kerülnünk kell a szélsőségeket és észre kell vegyük testünk és magzatunk jelzéseit is. Dr. Katona Renáta szülész-nőgyógyász, FEME alapító útmutatásait követve megtalálhatjuk a testünknek és lelkünknek a jó egyensúlyt.
Tovább a FEME cikkéhez

A terhesgondozás törvényben előírt kötelező feladat, melyet terhesgondozói
szakrendelésen, vagy magánrendelésen végeznek. A gondozásban részt vesz a szülésznőgyógyász, háziorvos és védőnő, szükség esetén más szakorvos, gyógytornász, vagy dietetikus. Tovább a cikkhez (pdf formátum)

Mobirise