bootstrap templates


Szakmai önéletrajz
1973-ban születtem Szegeden. 1992-ben érettségiztem a Radnóti Miklós Gimnázium speciális biofizika szakán. 1999-ben szereztem orvosi diplomát a Szegedi Tudományegyetem általános orvosi karán. Részt vettem a Tudományos Diákkör munkájában, számos előadás, szakmai közlemény társszerzőjeként. Szakmai tapasztalataimat cseregyakorlatok keretében spanyol, egyiptomi és török egyetemek sebészeti és nőgyógyászati osztályain gyarapítottam.
1999-től 2007-ig a Szegedi Városi Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán dolgoztam. Szülészet- nőgyógyászat szakvizsgát 2004- ben szereztem kiváló minősítéssel.

2007-től 2016-ig az SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján dolgoztam. 2016 óta kizárólag magánorvosi tevékenységet folytatok. Ultrahangos továbbképzéseken és tanfolyamokon 1999 óta folyamatosan részt veszek, melyből jártassági vizsgát szereztem 2005-től ráépített szakképzés keretében a nőgyógyászati endokrinologia témakörében számos továbbképzésen vettem részt belgyógyászati endokrinológia osztályon, gyereknőgyógyászaton, meddőségi centrumban, gyerekendokrinológia, klimax szakambulanciákon. Ismereteimet folyamatosan gyarapítom hazai és külföldi kongresszusokon. Elkötelezett híve vagyok a prevenciós szemléletnek, szűrőprogramoknak.
Nyelvismeret: német középfokú, angol középfokú, olasz alapfokú

Mobirise
Mobirise

Tisztelt betegeim! 

A Hargitai Magánorvosi Rendelőt 2007- ben nyitottam meg, azzal a céllal, hogy a hozzám forduló betegeket rugalmas rendelési időben, várakozás nélkül, kulturált körülmények között és megfelelő műszerezettség, laborháttér mellett tudjam fogadni.


"Az egészségünket sokkal könnyebb megőrizni, mint visszanyerni." 

Legfontosabb a szakterület naprakész ismeretein alapuló magas színvonalú munka, együttműködő kollégáink nagy tapasztalattal rendelkező és jól képzett klinikai szakorvosok. Meggyőződésünk, hogy a gyógyító orvosnak a korrekt ellátáson kívül az is a feladata, hogy a hozzáfordulók számára biztonságot nyújtson. Ezért különös hangsúlyt fektetünk a megbízhatóságra, az ellátás szervezésének gördülékenységére, a rendelő elegáns kialakítására, kényelmére.
A test folyamataival kapcsolatos bizonytalanságok, egy még ismeretlen állapot - akár egy első terhesség, vagy betegség - vagy valamilyen betegségtől való félelem, a kérdések egész sorát vethetik fel az emberben. Mindnyájunk számára fontos szempont, hogy elegendő időt fordítsunk ezek megbeszélésére, a szükséges gyógyszerek vagy beavatkozások lehetséges következményeinek a megvilágítására. A szükséges döntéseket nem a beteg feje fölött, hanem őt tájékoztatva és vele együttműködve hozza meg. A szakmai kritériumok betartása mellett messzemenőkig teret kívánunk adni a gyermekvárók vagy a betegség miatt hozzánk fordulók elképzeléseinek is.
"Az egészségünket sokkal könnyebb megőrizni, mint visszanyerni." 
A szűrésen való részvétel időt és anyagi ráfordítást igényel, azonban még mindig jelentősen kevesebbet, mint a már előrehaladott, tüneteket okozó betegségek gyógyítása. Meggyőződésünk, hogy az évenkénti szűrővizsgálatokon való részvétel a tudatos, egészséget központba állító életmód elengedhetetlen része, amely segít a hosszabb, boldogabb, egészségesebb élet elérésében.
Bízom benne, hogy szolgáltatásaink színvonala megelégedettséggel tölti el minden kedves páciensünket és rendelőnkben ezáltal hosszútávú, bizalomra épülő orvos-beteg kapcsolatok alakulnak ki.

Aranyanyu lett Dr. Katona Renáta

A Richter Aranyanyu Díj célja, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. A Richter Aranyanyu Díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író és a Richter Gedeon Nyrt.
(Forrás és további információk a díjról: www.aranyanyu.hu)

2015-ben orvos kategóriában a közönségszavazatok alapján Katona Renáta kapta a díjat. Több mint ötszáz jelölt közül választották ki a doktornőt, akit egy betege jelölt a díjra. 

Riport megtekintése (Forrás: Blans.hu) 
A páciensek sikerei adnak erőt a munkához (Interjú - Hódmezővásárhely)

Mobirise

A páciensek sikerei adnak erõt a munkához.

Végtelen megerősítést jelentett nekem. Örülök, hogy a betegeim gyógykezelésük során érzik, hogy figyelmem nemcsak a tüneteik kezelésére irányul , hanem egy
bizalmas, bensőséges orvos-beteg kapcsolat is támaszukként szolgál. Annál nagyobb elismerést, mint hogy ez a betegek oldaláról érkezett, elképzelni sem
tudok. Hálás vagyok, mert olyan szeretetcsatornákat nyitott ki, hogy azóta több páciensem is írt és mondott köszönetet, ráadásul sok megkeresést kaptam jótékony célú és társadalmi ügyekben, amik nagyon izgalmas, új dolgok."

Dr. Katona Renáta

Ridikül magazin 

Az Aranyanyu egy különleges kezdeményezés. Fókuszba kerülnek azok a nők, akik munkája nélkülözhetetlen, de az elismerés területén mégsem kapnak elegendő figyelmet. A díj, ezen nők odaadó munkájára hívja fel a figyelmet. A sok év alatt összegyűlt díjazott hölgyek közösségbe szerveződtek, így egy szeretettel teli csapat alakult ki. Megható és csodálatos történeteket hallhatunk Sebők Évától, Dr. Katona Renátától és Rácz Zsuzsától.

Forrás: http://ridikulmagazin.hu/musor-aranyanyu-2015.htm